Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Martijn Neggers

MartijnNeggersOp vrijdag 13 februari 1987 is om 16.30u Martijn Neggers geboren in het catharinaziekenhuis in Eindhoven. Moeder en kind maakten het goed.
Na een paar jaar rondkruipen, begon Martijn zich te interesseren in een paar dingen. Dinosauriërs en verhalen. Dit vertaalde zich in zelfverzonnen zesakters in de weekopening op de kleuterschool, en in het spelen met zijn favoriete plastic dino’s in het park. Uiteraard kwam daar plotsklaps school en studie doorheengefietst.
Zeven jaar lang heeft het geduurd, maar Martijn slaagde voor de havo, en ging lerarenopleiding Nederlands doen. Ondertussen werd er een hoop extra hooi op de vork geprikt. In 2006 richtte Martijn het popbandje “Bad Hair Day & the Cardinals” op, en na wat geëxperimenteer in het theater, richtte hij in 2009 het muzikaal poëziecollectief “Voor Alsnog Live” op. Hiermee speelt hij een theatervoorstelling waarmee hij tot op heden probeert om poëzie uit de boekenplanken te trekken en zo hard mogelijk op straat te laten kletteren. 
In 2009 vertaalde Martijn de musical “Back to the Eighties”, dat de Nederlandse première kreeg in Valkenswaard. In 2010 schreef hij het toneelstuk “Door mijn grote schuld” dat speelde in Valkenswaard en in Tilburg. Ook werkte hij mee aan een voorstelling met André Manuel, in een regie van Lisah Baert. Hij schreef daarvoor een paar teksten en speelde zelf mee in deze eenmalige productie.