Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

TilburgZoap - Aflevering VI

Pietjan Dusee

“Wat een bullshit,” dacht Hans, “wat een onophoudelijk gezwets met bijvoegelijke naamwoorden (kets MAVO),” dacht Hans. [binnenrijm]  “Dat lult maar en dat lult maar van onze belastingscenten en andere intellectuelen!” Hans was vroeger nog matig ijshockey-er geweest, dus kende zijn pappenhijmers, maar was dan ook een man van het volk, Hans.

Hij zou zijn stem wel eens laten horen in de raad en dan zouden ze wel eens wat anders gaan piepen, die ronddraaiiende kunstenaars, die hij toch wel zo ver had kunnen brengen dat ze nu in 22 uur om gingen in plaats van met de snelheid van een gemiddelde daffodiel. [waar zit die cuttige spellingscontrole, dacht Hans] Als het aan Hans lag, zou die onzin op TilburgZ vandaag nog stopgezet worden. De Peuter. Alleen maar gezeik over een loserscafe als Weemoed. Marietje Kessels van die zerktoerist van van van van Raak. “Betalen wij, gewone burgers, mee aan die internet-onzin?”
“Als ik baardgroei had gehad, zou ik nu mijn snor afscheren, Vreeman drogeren en criminele Adje in een auto, met camera’s, met hem rond laten toeren, tegen adequate betaling, en hem alle onthullingen [vreeman dus] afdwingen en dan een volksgericht of zo. Ik heb geen geheimen. Ik hou ook geen geheimen. Ik ben open. Ik ben van het volk en het volk is van mij. Hallo! Tien [jawel 10 jaar internationaal niveau – tilburg trappers] jaar, 16e [jawel zestiende verkiesbare plek] plaats bij Pim en heb ook nog die Volkert gepakt, ik bedoel maar. En alles wordt dus anders! Onze Harry heeft ook wel eens een gedicht geschreven, dus ik weet echt wel waar ik het over heb, qua lectuur. Het volk wordt miskend, dat is het. En dan denken ze van TilburgZ dat ze zonodig iets van intellectueel moeten doen en soap voor het volk. Maar ze weten niet eens hoe ze dat moeten spellen. Wat mij betreft hangen ze maar een boerka over die hele TilburgZ. Icing! Weet je wat ik ga doen? Ja? Weet je wat ik ga doen? Al Gore kan het. Jaap Wilders kan het. Ik ga ook een powerpointpresentatie maken om de mensen te laten zien hoe die onzin-kunstenaars, die quatschkutten, die Tilburgzetters het volk vernaggelen. We gaan die hele nonsens van die soapzooi stopleggen, droogleggen; want zuiperds zijn het ook, en niet alleen bij Weemoed! Turken zijn het! Allemaal! Hansje speelde van 1971 tot 1986 ijshockey, waarvan tien jaar op internationaal niveau bij Tilburg Trappers. In deze periode kwam hij tevens uit voor jong Oranje en het Nederlandse ijshockeyteam. Hij sloot zich in 2002 bij de zojuist opgerichte LPF aan.

Als gelegenheidschauffeur van Pim Fortuyn was hij op 6 mei 2002 getuige van de moord op zijn voorman. Smolders speelde een belangrijke rol bij de arrestatie van dader Volkert van der Graaf; hij achtervolgde hem totdat een gealarmeerd arrestatieteam Van der Graaf kon oppakken. Op 15 mei 2002 werd Smolders bij de Tweede Kamerverkiezingen 2002 gekozen in het parlement. Hij stond op een zestiende verkiesbare plek. Hij is nu belangrijk pleitbezorger [vele dankwoorden van Recep Tayyip Erdogan] de aansluiting van de Turken bij Europa “Ze moeten mij niet kutten, dus!”
 En zo laat op die zwoele zomeravond verzuchtte Hansje: “Laten we iets geils doen.”
En De Peuter verzuchtte: “Nu de Voortuin dicht is moeten we het misschien maar eens in de Weemoed proberen.”
“Ik vond het laatst bij Mie Pieters anders ook best wel cosy [yarrgh, spellingscontrole] !"
“Ja, mooie bodycheck!”
“Ja,” zucht De Peuter, “mooie bodycheck.” 

Als de stengel graaft in een diep
Diep diep enkelvoudig
Stampersgat bij Zevenbergen
Is misschien de Midi in het
Geldgebrek Adje’s zakken
Vullen zonder mededogen
En mooi weer
Niet ver meer van den Heuvel 

Harry Smolders
Tillyburg 2007 

[onbegrijpelijk] 

Tekst: Pietjan Dusee
Illustratie: Hjalmar van den Akker