Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

De keren dat ik verwaai, debuutbundel Esther Porcelijn

'De keren dat ik verwaai', debuutbundel Esther Porcelijn

Op 26 september lanceerde uitgeverij teleXpress in theater De NWE Vorst in Tilburg een bijzondere publicatie, De keren dat ik verwaai, de debuutbundel van Esther Porcelijn, stadsdichter van Tilburg 2011-2013.

Tijdens de presentatie droeg Esther Porcelijn - als altijd op pakkende wijze - voor uit haar bundel.

In De keren dat ik verwaai beziet de voormalige stadsdichter van Tilburg, Esther Porcelijn, de stad en haar bewoners met de scherpe, maar tegelijkertijd zachtmoedige blik van de buitenstaander. De intermenselijke relaties in al hun verschijningsvormen worden door haar op associatieve, soms dromerig-poëtische dan weer beschouwelijke wijze neergezet, zij het telkens gelardeerd met de nodige ironie en humor.

Esther Eva Porcelijn (1985) is toneelspeler, theatermaker en dichter. Na een paar jaar Toneelacademie in Maastricht ging ze naar Tilburg om er aan de universiteit filosofie te gaan studeren. Al snel werd ze tot stadsdichter van Tilburg verkozen (2011 - 2013). Sindsdien treedt ze in heel Nederland op met haar poëzie, korte verhalen, columns en theatervoorstellingen.

Porcelijns gedichten en prozastukken zijn verschenen in Brabant LiterairStrak en Hollands Maandblad. In 2013 won ze de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs 2012-2013 voor haar poëzie.


'Twee Ton Afscheid' *

'Argwaan' *


De keren dat ik verwaai is vanaf 27 september verkrijgbaar of te bestellen via de reguliere boekhandel of via uitgeverij teleXpress - www.teleXpress.nl

ISBN/EAN: 978-90-76937-44-1
Prijs: 15 euro
* Video's door Marius Bruijn