Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Fout
  • Fout bij het laden van feeddata

Joost Heijthuijsen, voormalig directeur van Incubate


Joost Heijthuijsen was tot 31 december 2015 directeur-bestuurder van Stichting Incubate. Heijthuijsen was negen jaar bij Incubate betrokken als directielid en speelde de afgelopen jaren een belangrijke rol in de ontwikkeling van het festival en in bredere zin in de ontwikkeling van cultuur in Tilburg. 

Sinds 2007, toen Heijthuijsen startte bij Incubate, is Incubate uitgegroeid tot een toonaangevend en grensverleggend cultuurfestival van internationaal allure. Veel nieuwe activiteiten zijn ontplooid. Onder zijn leiding vonden onder andere het piano-project Play Me I’m Yours plaats en performances van toonaangevende internationale kunstenaars als Hermann Nitsch en Sun Ra Arkestra. Incubate won diverse prijzen, onder andere door aansprekende en toegankelijke activiteiten, zoals de prijs van Leukste Stadsevenement van Nederland.

Incubate TV
Incubate.org
Heijthuijsen was daarnaast een veel gevraagd spreker op conferenties in binnen- en buitenland over de opvallende en innovatieve strategie van Incubate en trad veel naar buiten als een van de belangrijke gezichten van de stichting.
Heijthuijsen: “Ik heb met veel plezier met veel verschillende mensen gewerkt. Vaak maakten we het onmogelijke mogelijk. Van 102 piano’s in het centrum van Tilburg, tot een simultaan-feest tussen Caïro en Tilburg en optredens van mijn persoonlijke favorieten als Bill Drummond en Cabaret Voltaire. Het betekende veel voor bezoekers uit de hele wereld, maar ook voor veel lokale vrijwilligers, artiesten en stagiaires."
Joost Heijthuijsen is nog steeds actief betrokken bij verschillende organisaties in de culturele sector als bestuurder, adviseur en publicist.