Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

SoundScapes Sounds & Visions

Peter Hofland's interesse voor het fenomeen geluid begon rond 1970. Met een bandrecorder begon hij alles op te nemen: stadsgeluiden, vogels etc. Met dat geluid componeerde hij zijn eerste soundscapes.
In die tijd begon ook zijn eerste samenwerking met Paul van Kemenade - met als resultaat de compositie Endless (stuk voor 2 bandrecorders) - en met Sjaak Swinkels (Fender piano en Solina strings). In die tijd studeerde hij aan de Tilburgse Muziekschool bij Ernst Bonis en aan de afdeling Sonologie van de Universiteit van Utrecht. In 1982 kwam Hofland in contact met Tony van Campen en begon hij als studiotechnicus. In die tien jaar organiseerde hij concerten en maakte talloze opnamen: jazz, klassiek, koren, enz. Daarna begon hij als zelfstandige zijn bedrijf  'Soundscapes'.
Bijzondere aandacht verdienen uiteraard de muzikanten waarmee Hofland zijn projecten realiseerde: Tony van Valen, Sjoerd Rolsma, Sjaak Swinkels, Paul van Kemenade, Jeroen van Vliet, Hans Sparla, Eric van der Westen, Bas van den Booren, Joris Posthumes, Juriaan Dekker, Jan Wirken, Stev Glover, e.v.a.

Sounds & Visions