Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Rellen in China om 'Het Bamischandaal' van P.F. Thomése

Rellen in China om boek 'Het Bamischandaal' van P.F. Thomése


Uitgever tracht rellen te verhullen onder een tapijt van valse statements in de pers:
- "Rellen gaan over het eiland waar japan en china over vechten"
- "Het is een grap. Je ziet de demonstranten ook met Japanse vlaggen lopen. Dit ging om de rel tussen Japan en China."
- Grappig...? Een viral video waarin de oprechte gevoelens van een stel Aziaten worden misbruikt."P.F. Thomése komt met Het bamischandaal, de langverwachte opvolger van de bestseller J. Kessels: The Novel, naar Tilburg toe. Thomése zal op dinsdag 13 november in het spelershome van het Willem II-stadion voordragen uit zijn eigen, hilarische werk. Bovendien zal hij door Willem de Volder, bekend Willem II-supporter, worden geïnterviewd.

Om u een indruk te geven van wat de bezoekers deze avond te wachten staat, vindt u hieronder wat informatie over Het bamischandaal, waarin Tilburg en Willem II een prominente rol spelen. In het boek wordt NAC ook vaak genoemd en tegen Willem II uitgespeeld. (NAC moet het daarbij nogal eens ontgelden.)

Voor en na het evenement is er de mogelijkheid om met P.F. Thomése in gesprek te gaan (en om het boek aan te schaffen en te laten signeren natuurlijk).
In China is het boek al een tijdje beschikbaar.

Het bamischandaal
De zelfkant van Shanghai, NAC-Willem II, een geil wijf uit Aarle-Rixtel, de Schel, Peerke Sonnemans uit de Sigaarstraat en de beauty van de afhaalchinees bij J. Kessels in Tilburg-Noord om de hoek vormen de smakelijke ingrediënten van deze romantische komedie, waarin voor de verandering ook eens flink geneukt mag worden, niet het minst door de auteur zelf. En nog wel met een of ander lelijk wijf. Waar is J. Kessels trouwens? Een schandaal is het, en tot overmaat van ramp blijkt de bami in China heel niet te smaken zoals thuis. Niets in Het bamischandaal is wat het lijkt, godsakke.

Over P.F. Thomése.
De enige constante in het onvoorspelbare oeuvre van P.F. Thomése – een van de meest geliefde en gewaardeerde auteurs van ons taalgebied – is zijn favoriete personage uit Tilburg. J. Kessels dook voor het eerst op in de Amerikaanse reisverhalen Deep South & Far West (1991) en bleef opduiken. Zie Greatest Hits. J. Kessels groeide langzaam uit tot een cultfiguur en P.F. Thomése zag zich geroepen om J. Kessels: The Novel te schrijven. Deze roman, een krankzinnig succes, zal komend jaar worden verfilmd.