Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Paradox primeurde met 'Rauwe rand'

Met dank aan TilburgWebTV
Maandenlang werd er enorm geheimzinnig over gedaan. Kleine beetjes informatie kwamen naar buiten, zoals de datum van de presentatie, en dat het nieuwe album naar 'de masteraar' was gestuurd. Maar afgelopen week liet André van den Boogaart dan toch de titel van zijn nieuwe album uitlekken.  'Rauwe rand', het langverwachte vervolg op 'Met modder in mijn bloed', werd op 5 april 2014 in een middernachtconcert in Paradox te Tilburg gepresenteerd.

In uiterste geheimhouding werden de 12 veelzijdige nummers de afgelopen maanden opgenomen en gemasterd. De liefhebbers van betere bluesrock mogen zich verheugen op de krachtige nederlandstalige songs.

Van den Boogaart is o.a. bekend als gitarist bij Bradley's Circus, maar presenteerde in 2012 zijn solo-debuut 'Met modder in mijn bloed'. Met scherpe melancholiek bezong hij op die plaat de liefde, de drank, de wegen en straten die niet zelden naar een kroeg leiden. Nationaal en internationaal werd het album enorm goed ontvangen, en 'Hey God' werd in 2013 door de Brabantse Omroepen verkozen tot Brabants mooiste dialectlied.

Het veelstijlige debuut vindt nu dus vervolg in dit tweede album, dat muzikaal nog uitdagender de diepte en breedte opzoekt. Maar, in conclaaf met de titel, met stevige en rauwe klanken. Het gitaargeweld versterkt de eerlijke, pure teksten in Brabants dialect. Maar tussen de stevige nummers glippen ook de nodige gevoeligere klanken, wat een emotioneel rijk album oplevert. Even zo makkelijk springt er ergens rapper Tilberucht middenin tevoorschijn, worden de toiletten en stamgasten van het bekende Tilburgse café Weemoed herkenbaar bezongen. Kortom, zoals André het zelf zingt: “Welkom in mijn hart.”

Uit recensies van 'Met modder in mijn bloed':
“Mooi en triest tegelijk” – Brabants Dagblad
“In zijn teksten komt hij poëtisch en schaamteloos rauw uit de hoek.” – Bluesmagazine.nl
“Van den Boogaart schaamt zich niet om zijn diepste zielenroerselen bloot te leggen.” – Kindamuzik.nl
“Een zeldzaam fijn luisterend album, van eigen bodem.” – Muzikalevibe.nl
“Echte pareltjes en kippenvelmomenten” – Rootstime.be